preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Pisane provjere
Oko nas

Priloženi dokumenti:
UPISI 2017 2018.doc

Korisni linkovi
vijesti

čestitka

Sretan Uskrs učenicima, roditeljima, djelatnicima i suradnicima naše škole!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 3. 4. 2018. 11:46

Osmaši u Vukovaru Vijest ima dokument u privitku

Naši osmaši su i ove godine sudjelovali na terenskoj nastavi u Vukovaru. Nastava se odvijala 18.2.- 20.2. Učenici su bili smješteni u hostelu Dubrovnik, prvoga dana su obišli muzeje, novi Muzej vučedolske kulture smješten upravo na nalazištu i po tome je jedinstven na svijetu. Obišli su i obnovljeni Gradski muzej u dvorcu Eltz, te ostale gradske znamenitosti. Drugi dan je bio posvećen ratnoj priči ujutro su se održavala predavanja, a nakon toga su se obišli svi važni lokaliteti od Trpinjske ceste, Kukuruznog puta, Ovčare i Memorijalnog groblja. Na kraju se održao kviz znanja između svih škola koje su sudjelovale toga dana. Čestitamo našim učenicima na osvojenom trećem mjestu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 26. 2. 2018. 10:30

Poziv za skupljanje starog papira Vijest ima dokument u privitku

"Čuvajmo prirodu ... učimo djecu vlastitim primjerom" ovogodišnji je slogan uz koji ćemo prikupljati stari papir. Svaki tjedan će se vagati skupljeni papir i razred koji bude najbolji bit će nagrađen.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 14. 3. 2018. 08:11

Dan ružičastih majica Vijest ima dokument u privitku

Obilježen je međunarodni dan prevencije međuvršnjačkoga nasilja u školama - "Dan ružičastih majica". Obilježava se svake godine zadnje srijede u veljači, kako je bilo kod nas pogledajte u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 14. 3. 2018. 07:23

Obavijest o izboru putničke agencije.

Sastanak Povjerenstva za provedbu eskurzije sedmih razreda održan je 2.3. u 18:30. Na sastanku je izabrana putnička agencija Eridan.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 8. 3. 2018. 10:58

Rezultati humanitarne akcije Vijest ima dokument u privitku

Rezultati humanitarne akcije u našoj školi tijekom siječnja i veljače. Hvala svima na svakom pa na najmanjem doprinosu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 8. 3. 2018. 07:30

Obavijest o predupisu

OBAVIJEST ZA RODITELJE I STARATELJE

BUDUĆIH UČENIKA PRVIH RAZREDA 

Poštovani,

dogovor o terminu testiranja i sistematskom pregledu Vašeg djeteta, moći ćete realizirati u sljedećem vremenu:


 

  • ponedjeljak, 5.3. –od 8°°- 11°°

  • utorak, 6.3. - od 14°°- 17°°

  • srijeda, 7.3. - od 8°°- 11°°

  • četvrtak, 8.3. – od 14°°- 17°°

 

Potrebna dokumentacija: OIB, kopija domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja). 

                                                                                            STRUČNA SLUŽBA ŠKOLE

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 23. 2. 2018. 10:11

Projektni dan "Upoznaj Kinu" Vijest ima dokument u privitku

PROJEKTNI DAN „UPOZNAJ KINU“


 

U petak, 16. veljače 2018. godine, učenici predmetne nastave Osnovne škole kralja Zvonimira iz Segeta Donjeg, imali su razlog za veselje. Proslava kineske Nove godine unijela je u ovu malu dalmatinsku školu, nadomak Trogira, dašak Dalekog istoka.

 

Učenici su tijekom projektnog dana Upoznaj Kinu prošli kroz 8 kreativnih radionica. Svaka radionica koju su vodili nastavnici trajala je 20 minuta. Tijekom  malog odmora učenici se nisu zadržavali po hodnicima već su sa znatiželjom odlazili na iduću radionicu neznajući što ih tamo očekuje. Na zabavan i kreativan način, kroz igru, degustaciju, prezentaciju i stvaralački rad, učenici su upoznali kinesko pismo, izrađivali lampione, učili o kineskim carevima i opijumskim ratovima, proučavali zašto kineskinje žele imati što manja stopala, rješavali problemske matematičke zadatke, upoznali kinesku glazbu i instrumente, religije u Kini… Jedna od najzanimljivijih radionica, svakako je bila degustacija crvenog čaja i kineskih njoka koje Kinezi tradicionalno spremaju za Novu godinu. Naravno, koristeći pri tom kineske štapiće.

Ovaj projektni dan završen je zajedničkim susretom svih učenika, na kojem su kineskinja Xiuming Dio i njena kći Nina,  učenica 5.og razreda, pričale o običajima vezanim uz pripremu i proslavu kineske Nove godine te o odgojno-obrazovnom sustavu u Kini. U pripremi cijeloga projekta, osim nastavnog i stručnog osoblja Škole, najzaslužnija je upravo Xiuming, koja je u kineskoj haljini i s osmijehom na licu,  pripremala hranu, umake, grickalice i kineski crveni čaj za gotovo 150 učenika. Ravnatelj škole, gospodin Dominik Matković, uručio je našoj gošći prigodan poklon i cvijeće za njen nesebičan doprinos i srdačnu podršku u organizaciji ovog projektnog dana.

Projektni dan Upoznaj Kinu dio je velikog projekta, zamišljenog da integrira učenike naše škole s njihovim prijateljima iz školskih klupa koji dolaze ili su porijeklom iz drugih zemalja. Rusija, Filipini, Mađarska, Albanija i Poljska samo su neke od kultura čiju će povijest, kulturu, tradiciju i običaje, učenici ove škole upoznati. Na kraju školske godine, otvorit ćemo i izložbu te široj javnosti približiti naše projekte.

Novi pristup nastavi,  jednako kod učenika i kod nastavnika, naišao je na odobravanje i prepoznat je kao zanimljiv projekt. Učenici su svojim kućama otišli pitajući se kada će biti idući projektni dan.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 23. 2. 2018. 09:06

Upis djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2018./2019.

Prijava školskih obveznika provodit će se elektronskim putem u vremenu od 8. do 18. veljače 2018. na mrežnoj stranici Ureda državne uprave (www.udu-sdz.hr) na obrascu prijava za predupis.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 8. 2. 2018. 15:20

Naši učenici u Nizozemskoj Vijest ima dokument u privitku

Prije nekoliko dana, učenici naše matične i područne škole u Ljubitovici (Anđela Mitar, Marta Ana Špika, Karmen Mitar, Natali Pavković, Danijela Ševo, Lara Muselin, Blaž Višić, Katarina Debak, Josipa Mueslin) kao i tri naše bivše učenice (Antonela Šoda, Anamaria Rapić i Nina Guteša) su uz pratnju nastavnica Vesne Maglice, Jelene Barade, Marije Mule i defektologinje Iris Alajbeg Vukelići posjetili Nizozemsku gdje su išli na poziv škole Wegwijzer Tilburg Reeshof.
Ista škola nam je prošle školske godine (u travnju 2017.g.) u suradnji s PortAgorom (centrom za Europsku suradnju Tilburg) donirala stolove i stolice koji su obogatili ne samo našu školu već i vrtiće u našoj cijeloj lokalnoj zajednici.

Posjet Nizozemskoj je trajao pet dana (13.01. – 17.01.) i osim samog posjeta školi gdje je kroz pjesmu, igru i ples predstavljeno naše mjesto, običaji, kultura kao i turističko-prirodne ljepote, učenici su se sastali s predstavnicima PortAgora te posjetili Amsterdam.

Prilikom posjeta PortAgori Volonterski klub škole je dobio donaciju za nastavak projekta posjete starijim osobama te im se ovim putem još jednom zahvaljujemo. 

Osim predstavljanja naše zemlje i druženja, cilj putovanja je bio i dogovor oko mogućeg nastavka započete suradnje i to kroz EU projekte.

Službenom djelu posjete su osim ravnateljice Harriët Van Sprang i njenih suradnika prisustvovali i cijelom projektu dali podršku Veleposlanica RH u Den Haagu (Andrea Gustović-Ercegovac / http://nl.mvep.hr/hr/vijesti-i-najave/suradnja-tilburga-i-opcine-trogir,48329.html ), dogradonačelnica Tilburga gđa. Marcella Hendrikx, predsjednica uprave zajednice OŠ-a u Tilburgu kao i direktor PortAgore Tilburg.

Ovim putem želimo ZAHVALITI svima koji su učenicima omogućili ovo nezaboravno i bogato iskustvo, budući da se cijela ideja realizirala kroz donacije.
Iz naše lokalne zajednice u prvom redu zahvaljujemo:
Općini Seget,
Hotelu Medena
kao i gospođi Viktoriji Kristić koja je osigurala donacije od strane
SEA (South European Airlines d.o.o Trogir),
Sps (Sustainable Planet Solution) & Vercouteren,
Groenlo Only Express d.o.o by Croned i
PortAgore (Centar za Europsku suradnju,Tilburg).

 
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 26. 1. 2018. 08:57

Uspjeh našeg učenika

S ponosom objavljujemo uspjeh našeg učenika 6. razreda Dina Valentija, koji je sudjelovao na natječaju australskog Veleposlanstva u izradi božićnih čestitki.  Naslov natječaja je "Christmas in Australia and Croatia" (Božić u Australiji i Hrvatskoj). Naš Dino Valenti je između 747 učenika postigao visoko 5. mjesto.Bravo, Dino čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 24. 1. 2018. 11:09

Dječja božićna izložba u Cavtatu

Ove godine naša škola je sudjelovala na Dječjoj božićnoj izložbi u Cavtatu. Tema izložbe je bila:  "Božić u mom mjestu". Naš učenik Borna Mihaljević iz 6. b razreda sudjelovao je na Dječjoj božićnoj izložbi sa svojim radom, pod mentorstvom prof. Tomislave  Kunkić.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 19. 12. 2017. 10:06

Učenički posjet izložbi Vijest ima dokument u privitku

U utorak 31.10.2017. učenici 5.a i 5.b razreda, te učenici likovne grupe u pratnji nastavnica Tomislave Kunkić i Milene Zulim Ezgeta, posjetili su izložbu "Emanuel Vidović i njegovi učenici" koja je postavljena u galeriji Cate Dujšin Ribar u gradu Trogiru. Izložba je otvorena povodom 120. obljetnice rođenja trogirske umjetnice Cate Dujšin Ribar. Razgledavanje ove prekrasne izložbe upotpunila je svojim predavanjem kustosica muzeja Aleksandra Bilić Petričević. Učenici su imali priliku vidjeti umjetnička djela različitih slikarskih tehnika (ulje, akvarel, gvaš), te dvije kamene skulpture i djeci zanimljive karikature (tuš) i još mnoga druga djela.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 14. 11. 2017. 10:35

Besplatni udžbenici Splitsko-dalmatinske županije

 https://youtu.be/jJubzKEyeA4

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 4. 9. 2017. 14:25

Animacije osmaša Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 21. 6. 2017. 09:45

Zahvala

  Tijekom mjeseca ožujka humanitarna udruga "Dobre vile" iz Trogira uspostavila je suradnju s našom školom, nakon koje je uslijedila vrijedna donacija. Udruga "Dobre vile" je partner nizozemskoj udruzi "Protagora  -  Centar za europsku suradnju", koja djeluje još od 1982. godine, namještaj je prikupljen u Nizozemskoj i dopremljen u Seget. Riječ je o 650 stolica i 200 stolova, izložbenim panoima i školskim ormarićima. Dio smo ustupili vrtićima u Segetu, Marini, Okrugu i Žednome. Udruga surađuje s našom defektologinjom Iris i u planu su im brojni projekti jedan od njih je i briga o starijim osobama u trogirskom zaleđu, naše učenice iz područne škole u Ljubitovici uključene su u nju i volontiraju. Iskreno hvala svima koji su pripomogli u ovom lancu dobrote koji će se širiti dalje i nastavljati preko naših učenika.

Ljubitovica, 8. ožujka 2017.

Seget Gornji, 13. travnja 2017.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 12. 5. 2017. 12:22

Slapovi Krke

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 1. 6. 2016. 10:50

Maškare u Ljubitovici

 


 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirela Morović  datum: 23. 2. 2016. 12:19

ŠARAC Vijest ima dokument u privitku

Vrijedni i kreativni šestaši i osmaši PŠ Ljubitovica snimili su i montirali film "Šarac"...

  :: opširnije :: 


objavio: Mirela Morović  datum: 5. 6. 2015. 11:13

Predavanja

U ponedjeljak 19.3. će se za učenike četvrtih, petih i osmih razreda u suradnji s policijom održati predavanje na temu preventivnog djelovanja. Suradnja s policijom je započela još prošle godine kada su bili obuhvaćeni prošlogodišnji osmaši i četvrtaši, a ideja je da se programom prati generacija učenika od četvrtog do osmog razreda.

U veljači, u tjednu psihologije održana su dva predavanja. Učenici petih razreda zajedno s roditeljima slušali su predavanje psihologinje Josipe Milović "Uloga obitelji u prevenciji ovisnosti". Učenici sedmih razreda i roditelji slušali su psihologinju Rajku Šore i temu "Kako održati dobar odnos s adolescentom?"

  :: opširnije :: 


objavio: Ana-Marija Dukan Mustać  datum: 14. 3. 2018. 09:59
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča

Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 2. 2015.

Ovaj mjesec: 1208

Brojač

Korisni linkovi

UDŽBENICI 2014./2015.

preskoči na navigaciju