preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Pisane provjere
Oko nas

Priloženi dokumenti:
UPISI 2017 2018.doc

Korisni linkovi
ERASMUS+

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Ovim putem Vas želimo obavijestiti kako je naša škola postala partner škola u provođenju projekta „STEAM TIME – SOLVE UNESCO CRIME“ iz Erasmus + programa.

Što je to uopće Erasmus + i što odobrenje jednog takvog projekta znači za našu školu?
Erasmus+  je program Europske unije koji financira odabrane projekte iz područja obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta te trenutačno obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine. Usmjeren je jačanju znanja i vještina kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta.

Tema projekta u kojem sudjeluje i naša škola je upoznavanje kulturne, povijesne baštine kroz matematičke priče. Tim naše škole je i inicirao ovu projektnu ideju te u suradnji s još 4 europske zemlje (Nizozemska, Italija, Poljska i Rumunjska) aplicirao za dodjelu financijskih sredstva kako bi se ista mogla i realizirati s ciljem da se djeci omogući jedan zabavniji i zanimljiviji pristup učenju te ih se motivira da poboljšaju svoje kako socijalne tako i vještine iz određenih područja (matematika, engleski, informatika, opća kultura...).

Naime, projektom su predviđene 4 mobilnosti/ razmjene s gore spomenutim zemljama u kojima će sudjelovati ukupno 24 učenika naše škole. Na svaku predviđenu mobilnost ići će po 6 učenika uz 2 pratitelja, a svi troškovi biti će financirani od strane Europske unije.

Domaćini prve projektne aktivnosti i mobilnosti biti ćemo upravo mi kao idejni začetnici cijele ove priče. Početkom studenog posjetiti će nas 24 učenika i 8 nastavnika (po 6 učenika i 2 pratitelja iz svake gore spomenute države) koji će biti naši gosti i sudjelovati na projektnim aktivnostima kroz punih 5 radnih dana. Zamišljeno je da naše goste upoznamo s dijelom naše kulturne baštine na način da će svaki dan najprije rješavati matematičke priče povezane s kulturnom baštinom koju će nakon toga i osobno ići upoznavati pa je tako predviđen posjet NP Krka, Splitu, Sinju, Šibeniku, Saloni kao i „povijesni lov“ po Trogiru. Središnje događaj biti će upravo spomenuti „lov“ kada će 4 grupe učenika uz pratnju nastavnika biti raspoređene na unaprijed određene povijesne lokacije po Trogiru te će rješavanjem matematičkih priča pronalaziti put do slijedeće lokacije. Sve aktivnosti na samim mobilnostima kao i u pripremama  razmjena između partnerskih zemalja odvijat će se na engleskom jeziku.

Nakon prolaska svih 13 zamišljenih znamenitostima svi sudionici će se upoznati s klapskom pjesmom, ojkalicom te s jednim kulinarskim specijalitetom specifičnim za svaku pojedinu zemlju sudionicu. Nadamo se uspješnoj suradnji s SŠ Blaža Jurjeva Trogiranina te da će upravo njihovi učenici spremiti i poslužiti spomenuta jela.

Detaljan raspored svih aktivnosti biti će objavljen na web i Facebook stranici škole.

Iako su ciljana dobna skupina u ovom projektu učenici od 11 i 12 godina, direktno ili indirektno će se nastojati uključiti što više učenika, kolega te sudionika iz lokalne zajednice.Također ste svi pozvani da svojim doprinosom obogatite ovo neprocjenjivo iskustvo koje se nudi našoj djeci.

Projekt je podržan od strane Općine Seget, Grada Trogira i Županije.      

Oglasna ploča

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


ERASMUS+

Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 2. 2015.

Ovaj mjesec: 509
Danas: 11

Brojač

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

UDŽBENICI 2014./2015.

preskoči na navigaciju